EL NOSTRE COR

Cor FECOCOVA

El COR FECOCOVA naix a iniciativa de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana amb la finalitat d’aconseguir una agrupació estable i representativa en l’àmbit coral no professional de la Comunitat Valenciana. Va iniciar la seua activitat a mitjan 2005, sota la direcció de Josep R. Gil-Tàrrega, sent el seu actual director Pau de Luis Alba

Els seus objectius són difondre la música coral valenciana, així com a servir de fòrum de trobada i intercanvi per als coristes de la Comunitat, traslladant als seus respectius cors les vivències practicades i contribuint a l’enriquiment musical i humà de les nostres agrupacions corals.

Està integrat per cantors de sòlida formació musical i àmplia experiència coral procedents de tota la Comunitat Valenciana que, després de passar un procés de selecció, realitzen periòdicament concentracions intensives d’assajos en els quals preparen el repertori que després ofereixen en actuacions públiques.

Actuen com a Cor Pilot en els Cursos de Direcció Coral i estrenen les obres premiades en el Concurs de Composició que anualment organitza la FECOCOVA.

El COR FECOCOVA ha anat desenvolupant un repertori molt divers quant als gèneres, èpoques, autors, llengües, textures, etc. En relació a les èpoques, s’han abordat repertoris des del segle XV fins al segle XXI; amb tots els gèneres, religiós, profà, líric, simfònic, etc.; així mateix, s’han interpretat partitures d’autors molt diversos, des dels clàssics fins als més desconeguts compositors del nostre temps. Cal fer un esment especial a aquelles obres on el cor ha col·laborat amb altres agrupacions orquestrals o cambrístiques.

EL DIRECTOR

Pau de Luis Alba

La seua vinculació amb la música coral comença primerenc entrant a formar part dels “Xicotets Cantors de València” en 1986. Estudia en primera instància en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València, on obté els Títols Superiors de Piano, Solfeig i Professional de Composició i posteriorment en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid, on obté el Títol Superior de Direcció de Cors. En 2006 àmplia aquests estudis en el Real Conservatori de la Haia amb el professor Jos van Veldhoven, director de l’Orquestra i Cor barrocs de la “Netherlands Bach Society”. Paral·lelament obté en 2012 el Diploma d’Estudis Avançats en la UPV.

Actualment és director del Cor Universitari Sant Yago i del cor FECOCOVA. Així mateix, ha treballat en diverses ocasions, en qualitat de director convidat, amb la “In Terra Pax International Choral Academy” (Polònia/Alemanya) i, de forma més freqüent, amb el cor “Omnia” de la Universitat de Zilina (Eslovàquia). En el seu ja àmplia trajectòria ha oferit concerts com a director coral en països com Holanda, Alemanya, Àustria, Macedònia, Polònia, Eslovàquia, l’Argentina i la Xina.

En el pla de la creació musical, treballa com a compositor i com a arranjador. Gana el 1r Premi a la innovació en l’III Concurs de Composició per a dolçaina “Ciutat d’Algemesí” (2001), el 1r Premi del VIII Concurs de Composició de Música Festera per a banda “Vila de Benidorm” (2002), i el 1r Premi en l’XI Concurs de Composició Coral “Ciutat de la Llacuna” (Tenerife) en l’especialitat de veus blanques (2006). Compon la “Cantata al Rei En Jaume” (2008) per a cor i quintet de metalls, encarregada i editada per la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana en el seu X aniversari. Durant el curs 2015/2016 va ser compositor resident de l’Orfeó Universitari de València, estrenant amb èxit diversos encàrrecs. Les seues obres i arranjaments són interpretats per diverses formacions corals no solament en territori nacional, sinó també internacional.

A més, és Catedràtic d’Improvisació i Acompanyament en el Conservatori Superior de Música de València.

Director del Cor FECOCOVA des de 2021

Trobades

Concerts

Concerts i activitats de la Federació

Nadal als Carrers i als Palaus

Lloc i ordre d'actuació de les corals que participaren en la XVII Nadal als Carrers…
Concerts i activitats de la Federació

Cor FECOCOVA

El gran final del nostre “Nadal als Carrers i als Palaus” serà el concert del…
Concerts i activitats de la Federació

Nadal als Carrers i als Palaus

Aquest diumenge 18 de desembre, FECOCOVA torna a omplir la Ciutat de València de nadales amb la…
Concerts i activitats de la Federació

XIX Dia Valencià del Cant Coral

Demà diumenge 6 de novembre, a les 19.00 a la sala Alfons el Magnánim del…
Trobades

Enregistraments del cor