COR FECOCOVA

El COR FECOCOVA naix a iniciativa de la Federació de Cors de la Comunitat Valenciana amb la finalitat d’originar la formació d’una agupació coral estable i representativa del sector juvenil en l’àmbit coral no professional de la Comunitat Valenciana, iniciant la seua activitat a mitjans del 2005 sota la direcció de l’equip tècnic integrat per Josep R. Gil-Tàrrega com a Director Titular, Sergi Bosch (Sotsdirector), Victoriano Goterris (Pianista acompanyant), Mª de los Llanos i Carmen Botella (Tècnica Vocal).

Està integrat per cantors de sòlida formació i àmplia experiència coral procedents de tota la Comunitat Valenciana que, després de passar un procés de selecció, realitzen periòdicament concentracions intensives d’assaigs en els que preparen el repertori que després ofereixen en actuacions públiques. Els seus objetius són difondre la música coral valenciana, així com a servir de fòrum d’encontre i intercanvi per als coralistes de la Comunitat, traslladant als seus respectius cors les vivències practicades i contribuint a l’enriquiment musical i humà de les nostres agrupacions corals.

Entre les seus objectius, independentment dels concerts que realitza, destaquen la d’actuar com Cor Pilot en els Cursos de Direcció Coral i la competència de l’estrena absoluta de les obres premiades en el Concurs de Composició que anualment organitza la FECOCOVA.

A l’abril del 2006 participa en el XXI Encuentro Internacional Ciudad de Torrevieja. La primavera de 2009 va estar convidat a participar al XXVII Ciclo de Música Coral de Logronyo. Viatja a Roma a l’octubre de 2009 on fa una gira de concerts.

Ha col.laborat amb l’Institut Valencià de la Música, participant de cor de recolzament en el Messies Participatiu organitzat per La Caixa. Ha interpretat junt amb l’orquestra Filharmònica de la Universitat de València Els Planetes de Holst. En Nadal de 2012 interpreta amb gran èxit la Missa Nelson de Haydn junt amb l’Orquestra Supramúsica de Vila-real.

Realitza habitualment concerts per les diferents poblacions de la Comunitat Valenciana.

CONTACTE

Mònica Perales i Massana (Coordinadora)
666 30 84 21
correo@fecocova.es


EQUIP TÈCNIC

JOSEP R. GIL-TÀRREGA

Naix a València, on realitza estudis superiors de música. Ha estat director del Cor Cambra Musical i de l’Orfeó Universitari de València. És membre fundador del grup Capella de Ministrers, especialitzat en música antiga, registrant huit dels seus discos com a continuïsta de tecla o director, així com de l’orquesta Turiae Camerata. Ha estrenat diverses obres i òperes de compositors valencians: L'Última Llibreria de Ramon Pastor, amb l’Orquestra Simfònica de la Ràdio de Bucarest, La Madrileña , de V. Martín i Soler, al front de la Capella de Ministrers i L’ Oficio de Difuntos , de José de Nebra, amb Victoria Musicae i l’orquestra Estil Concertant, aquestes últimes enregistrades en CD. És director de Victoria Musicae des de la seua fundació participant des daleshores en tots els seus projectes i gravacions, rebent per aquest treball importants elogis de la crítica especialitzada.En Febrer de 2008 és convidat a dirigir el Cor de RTVE. És director titular del Cor Jove de la FECOCOVA des de la seua fundació.

SERGI BOSCH
Músic nascut a Valencia en 1976, estudia les especialitats de Trompa i Direcció de Cors al Conservatori Superior de Música de Valencia. Alumne de direcció de cors de D. Eduardo Cifre Gallego, amplia els seus estudis de direcció coral amb Jose Ramón Gil-Tárrega, Juan Luis Martinez i Johan Duijck. Paral.lelament estudia direcció d´orquestra, amb Cristobal Soler, i estudia cant, amb Maria de los  Llanos i Jose Javier Viudes. Es membre del Cor Turia Camerata i col.labora amb el Cor de la Generalitat Valenciana.Es director del Cor del Centre Artistic Musical Santa Cecilia de Foios i membre del Grup Vocal Octambuli.

VICTORIANO GOTERRIS

Naix a Vila-real, on inicia els seus estudis musicals al Conservatori “Mestre Goterris”amb els professors Maruja Micó i Oscar Campos. Més tard ingressa en el Conservatori Superior de Música de València, amb el Professor Perfecto García Chornet, obtenint les màximes qualificacions.
També ha realitzat estudis de perfeccionament amb Fernando Pujol, Jordi Mora, Joaquin Achúcarro i Paul Badura-Skoda, entre altres.
Ha col·laborat com a pianista a l’Orquestra Jove Supramúsica de Vila-real, l’Orquestra “Cambra XX” (Orquestra de l’Auditori de Vila-real), amb Castelló XXI “Solistes de l’Orquestra de les arts” i es membre dels grups de cambra “Sextet Estol”, “Dúo Liason” i “Quartet Moreno Gans” .
Actualment exerceix com a Professor de Piano i Professor Pianista Acompanyant en l’especialitat de Cant al Conservatori Professional “Francesc Tàrrega” de Castelló.

CARMEN BOTELLA

Estudia cant al Conservatori Joaquín Rodrigo de València. Es trasllada en 1998 a Viena per a continuar els seus estudis de cant a la Hochschule für Musik. Completa la seua formació musical amb diversos professors especialitzant-se en repertori barroc i renaixentista. Ha realitzat a l’ESMUC de Barcelona un màster sobre cant històrico amb el professor Lambert Climent. Ha cantat com a soprano solista en diversos grups espanyols i estrangers de música antiga amb els que ha realitzat diverses gravacions discogràfiques.

REPERTORI

Des de la seua creació, el Cor de la Federació ha desenvolupat el seu treball en tres vessants diferents: d’una banda, la vessant divulgativa, donant a conèixer repertoris nous, tant de compositors valencians com de tot arreu. En aquest sentit, el Concurs de composició coral “Paco Llàcer” impulsat per aquesta Federació, ha estat un esdeveniment molt important dins el circuit de concursos de tot l’estat espanyol. Els compositors guanyadors de cadascuna de les edicions han mostrat la seua satisfacció, no només per la pròpia convocatòria d’aquest premi, sinó també pel fet que el cor de la Federació estrenara l’obra guanyadora. Tots els compositors han elogiat la interpretació de les seues obres per part del cor, així com el seu enregistrament. (Adjuntem algunes d’aquestes gravacions realitzades en directe el dia de l’estrena).
Pel que fa a la vessant interpretativa, el cor FECOCOVA ha anat desenvolupant un repertori molt divers pel que fa als gèneres, èpoques, autors, llengües, textures, etc. En relació a les èpoques, s’han abordat repertoris des del segle XV fins al segle XXI; amb tots els gèneres, religiós, profà, líric, simfònic, etc.; així mateix, s’han abordat autors ben diversos, des dels clàssics fins als més desconeguts autors del nostre temps; cal fer una menció especial a aquelles obres on el cor ha col·laborat amb altres agrupacions orquestrals o camerístiques, com ara l’Orquestra Supramúsica de Vila real, l’orquestra ciutat d’Aldaia, l’orquestra de la Universitat de València, etc.
Aquest és el repertori interpretat pel cor de la FECOCOVA fins al dia de hui per ordre alfabètic d’autors:

AGUIAR, E. Salmo 150 XX REL  

AGUILÁ MACÍAS, F.

Canción de Ronda

XX

PRO

ESTRENA ABSOLUTA

ANDRES, B.

Le temps chemine

XX

PRO

 

ARCADELT, J.

Il bianco e dolce cigno

XVI

PRO

 

BACH, J.S.

Cantata BWV 61

XVIII

REL

 

BELTRAN, M.

Heraldo de Dios

XX

TRA

 

BELTRAN, M.

Qué sonajero daré?

XX

POP

 

BENNET, J.

Weep O mine eyes

XVI

PRO

 

BERKEY, J.

Gloria in excelsis Deo

XX

REL

 

BERTRAND, A.

Dans le serain de sa jumelle

XVI

PRO

 

BIBILONI, J.

Nadal

XX

POP

 

BLANCH, J.

El desembre congelat

XX

POP

 

BLANES, L.

Cançó de pascua

XX

PRO

 

BLANES, L.

Sant Josep es fa vellet

XX

POP

 

BLANQUER, A.

La Nit de Nadal

XX

POP

 

BLANQUER, A.

Triptic nadalenc

XX

PRO

 

BRITTEN, B.

A boy was born

XX

REL

 

BUSTO, J.

A tu lado (habanera)

XX

PRO

 

BUSTO, J.

Hodie Christus natus est

XX

REL

 

BUXTEHUDE, D.

Magnificat

XVIII

REL

 

CALPE, J.R.

La nit de Nadal

XX

FOL

 

CERVERA, E.

El Noi de la Mare

XX

POP

 

CERVERA, E.

El Rei Herodes

XX

POP

 

CONEJO, J.M.

Canciones de jinete

XX

PRO

ESTRENA ABSOLUTA

COSTA CISCAR, J.

De tu canción marinera

XX

PRO

ESTRENA ABSOLUTA

COSTA CÍSCAR, J.

Si mi voz muriera en tierra

XX

PRO

ESTRENA ABSOLUTA/CD

COTES, A.

Non in solo pane

XVI

REL

 

CROCE, G.

O sacrum convivium

XVI

REL

 

DAUGHERTY, M.

Cantigas a Santa Maria

XX

REL

 

DE CRISTO, P.

O magnum mysterium

XVI

REL

 

DEBON, J.

El Jesuset de Nadal

XX

POP

 

DEBON, J.

La noche santa

XX

PRO

 

DEBUSSY, C.

Quand je ouy le tambourin sonner

XX

PRO

 

DEBUSSY, C.

Yver, vous n´estes qu´un villain

XX

PRO

 

DISTLER, H.

Es ist ein ros ensptrungen

XX

PRO

 

DRETKE, L. N.

Sing Alleluia, Christ is born

XX

REL

 

ELGAR, E.

Ave Maria Op.2 n.2

XX

REL

*Piano: Victoriano Goterris

ESTERHÁZY, P.

Puer natus

XVIII

REL

 

FARRENY, L.

Campana sobre campana

XX

POP

 

FAURÉ, G.

Les Djinns Op.12

XX

PRO

 

FAURÉ, G.

Madrigal Op.35

XIX

PRO

 

GALVIS, V.

Camina Maria

XX

FOL

 

GEVAERT, F.A.

Le message des anges

XX

POP

 

GIL-TARREGA, J.R.

Cantem al Xiquet

XX

POP

 

GIL-TARREGA, J.R.

Hodie Christus natus est

XX

REL

ESTRENA ABSOLUTA

GIL-TARREGA, J.R.

Laetabundus exsultet

XX

REL

 

GIL-TARREGA, J.R.

Sirena

XX

PRO

ESTRENA ABSOLUTA

GOUNOD, C.

Ave Maria

XIX

REL

 

GRENET, E.

Tú no sabe inglé

XX

POP

 

GUERRERO, F.

A un niño llorando al yelo

XVI

REL

 

GUERRERO, F.

Los reyes siguen la estrella

XVI

REL

 

HAYDN, J.

Missa in Angustiis. Missa Nelson

XVIII

REL

 

HERZOG, A.

Païkun

XX

PRO

 

HOLST, G.

Four old english carols

XX

REL

*Piano: Victoriano Goterris

HOLST, G.

Los Planetas

XX

PRO

Veus femenines/OFUV

ISACC, H.

Innsbruck, ich muss dich lassen

XV

PRO

 

KODALY, Z.

Cohors generosa

XX

PRO

 

LAURIDSEN, M.J.

Dirait-on

XX

PRO

*Piano: Victoriano Goterris

LOPEZ CHAVARRI, E.

Rondel

XX

FOL

 

MALMFORS, A.

Verbum caro factum est

XX

REL

 

MARTIN Y SOLER, V.

Salva, salva (Una cosa rara)

XVIII

OPE

 

MARTINEZ-ORTS, C.

Ave Maria (v.b. -piano)

XX

REL

Gravació CD

MARTINEZ-ORTS, C.

Ave Maria (v.m.)

XX

REL

Gravació CD

MARTINEZ-ORTS, C.

Ave verum corpus

XX

REL

Gravació CD

MENDELSSOHN, F.

Herr, nun lässest Op.69 n.1

XIX

REL

 

MOLFINO, L.

O sacrum convivium

XX

REL

 

MONTEVERDI, C.

Cantate Domino

XVII

REL

 

MORLEY, T.

April is in my mistress face

XVI

PRO

 

MOZART, W.A.

Plàcido il mar (Idomeneo)

XVIII

PRO

 

NESS, V.

De profundis clamavi

XX

REL

 

NYSTED, K.

I will greatly rejoice

XX

REL

 

OLTRA GARCIA, H.

El silvo de la llaga perfecta

XX

PRO

ESTRENA ABSOLUTA

OLTRA, M.

Cançó de les mans

XX

PRO

 

OLTRA, M./RAIMON

D'un temps d'un pais

XX

PRO

 

PALESTRINA, G.P.

Vedrassi prima

XVI

PRO

 

PASSEREAU, P.

Il est bel et bon

XVI

PRO

 

PRAETORIUS, M.

In dulci jubilo

XVI

REL

 

PUJOL, F.

Fum, fum, fum

XX

POP

 

QUEROL, M.

El meu xiquet que té son

XX

POP

 

RAMON LLUCH, D.

El cant dels ocells

XX

POP

 

RAMON LLUCH, D.

En el portal de Belén

XX

POP

 

RAMON LLUCH, D.

Las barbas de San José

XX

POP

 

RIBERA FAIG, J.

Allà a la mitja nit

XX

FOL

 

RUTTER, J.

Child in a manger

XX

FOL

 

SAINT-SAËNS, C.

Ave Maria

XIX

REL

 

SAINT-SAËNS, C.

Calme des nuits Op.68 n.1

XIX

PRO

 

SAINT-SAËNS, C.

Les fleurs et les arbres Op.68 n.2

XIX

PRO

 

SALVADOR, M.

Campanitas de Belen

XX

PRO

 

SALVADOR, M.

Nadal a l'horta

XX

PRO

 

SALVADOR, M.

Nadal al Rosselló

XX

PRO

 

SALVADOR, M.

Nadala dels codonys

XX

PRO

 

SALVADOR, M.

Prec de Nadal

XX

PRO

 

SALVADOR, M.

Triptic de l'Alguer

XX

PRO

ESTRENA ABSOLUTA

SANCHEZ MOMBIEDRO, R.

En tanto que de rosa y azucena

XX

PRO

ESTRENA ABSOLUTA

SANCHIS, V.

Charitas: Somni a Paola

XX

PRO

ESTRENA ABSOLUTA

SCHUBERT, F.

An die Sonne

XIX

PRO

*Piano:Victoriano Goterris

SCHUBERT, F.

Der Tanz

XIX

PRO

 

SCHUBERT, F.

Fischerlied

XIX

PRO

 

SCHUMANN, R.

Zigeunerleben Op.29 n.3

XIX

PRO

 

SCHÜTZ, H.

Cantate Domino

XVIII

REL

 

SCHÜTZ, H.

Jauchzet dem Herren SWV 36

XVII

REL

 

SCHÜTZ, H.

Jubilate Deo SWV 332

XVII

REL

 

SOLÉ, E./A.YUPANQUI

Duerme negrito

XX

PRO

 

STANFORD, C.V.

The blue bird

XX

PRO

 

STEPHENSON, C.

Gloria

XX

REL

 

TALENS, R.

Tres cançons del meu poble

XX

POP

 

TIPPETT, M.

Five Negro Spirituals

XX

REL

 

VICTORIA, T.L.

Magi viderunt stellam

XVI

REL

 

VICTORIA, T.L.

O magnum mysterium

XVI

REL

 

VILA, J.

El dimoni escuat

XX

FOL

 

VILA, J.

Nit de reis

XX

PRO

 

VILA, J.

Sanctus-Benedictus

XX

REL

 

WEELKES, T.

Hark, all ye lovely saints

XVI

PRO

 

Cal destacar, dins d’aquest repertori, les obres estrenades pel cor al llarg d’aquest anys. Vuit obres de compositors valencians estrenades és una bona mostra del acompliment d’un dels objectius d’aquesta agrupació des de la seua formació: la divulgació de la música coral de autors valencians.

Finalment, pel que fa a la vessant pedagògica, cal destacar la participació activa del Cor FECOCOVA com a cor pilot en totes les edicions del Curs de Direcció de Cors organitzat per aquesta Federació al llarg de la seua història. Els centenars d’alumnes directors que han realitzat aquests cursos han elogiat unànimement la participació del cor en les sessions pràctiques, no només pel seu nivell tècnic, sinó també per la seua versatilitat i esperit de sacrifici. S’hauria de destacar en aquest capítol la important tasca formativa d’aquesta agrupació cap als propis coralistes. En aquest sentit, el cor es coordina tècnicament des d’un equip tècnic solvent i constituït per: el director i màxim responsable musical de l’agrupació, el sotsdirector, la mestra de tècnica vocal i el pianista acompanyant. Tots quatre són els responsables a més a més, de les proves de selecció de veus que es realitzen periòdicament.

Els membres de l’equip tècnic tenen un llarg bagatge professional i un prestigi tant dins de les nostres fronteres com fora. La seua tasca no seria viable sense el treball de la coordinadora (Mònica Perales i Massana), encarregada de tots els aspectes d’organització, difusió i enllaç entre la Federació, el cor i les institucions. Equip tècnic i coordinació formen un grup de treball fonamental per al desenvolupament artístic i formatiu del cor FECOCOVA.

 

 

 

 
 
FECOCOVA C\ Alta, 47 - Bajo, derecha 46003 (Valencia)
Tel: 963152138 Fax: 963152139
fecocova@teleline.es